Gratis mönster till virkat mobilfodral



Det här virkade mobilfodralet har jag gjort mönster till själv och vill dela med mig av det till er! Tänk på att ni kan behöva prova er fram och reglera antalet luftmaskor i början eftersom att alla virkar olika hårt. Det kan även hjälpa att prova en tjockare eller tunnare virknål än den jag använt. Det här fodralet är anpassat till iPhone 4 men om ni har en annan telefon är det bara att ändra antalet luftmaskor i början så att det passar till just din telefon!


Mönster



Garnet jag har använt är vitt SAFRAN och virknål nr. 3. Det finns en mängd olika färger av det här garnet, du hittar alla färger och återförsäljare nära dig HÄR.

Förkortningar:
m - maska
lm - luftmaska
fm - fastmaska
st - stolpe
v - varv
sm - smygmaska







v. 1 virka 15 lm

v. 2 Sätt ner nålen i den andra lm från nålen och virka en fm. Virka fm i alla 13 lm som är kvar på varvet. Virka yttligare 2 fm i den sista lm. Fortsätt att virka fm i alla m på andra sidan så att det bildas en oval.
Virka två fm i den sista m så att det blir ett likadant "hörn" med tre fm som i andra änden.

v. 3 Virka fm i alla m varvet runt. För att enklare hålla reda på var ditt varv slutar kan du fästa en markör i den sista maskan på varvet.

Om du lägger det du virkat hitills mot underkanten av din telefon kan du redan få en uppfattning om ditt fodral kommer att passa!

v. 4 Virka st hela varvet runt.

v. 5 Hoppa över 1 m * virka 3 st tillsammans, hoppa över 2 m* Upprepa * * hela varvet runt. Om du får en eller två m över på varvet, hoppa över dem.

v. 6-8 Virka st i alla m varvet runt. Nu kan du trä på fodralet på telefonen för att se om det passar.

v. 9 Hoppa över 1 m * virka 3 st tillsammans, hoppa över 2 m* Upprepa * * hela varvet runt. Om du får en eller två m över på varvet, hoppa över dem.

v. 10-12 Virka st i alla m varvet runt.

v. 13 Hoppa över 1 m * virka 3 st tillsammans, hoppa över 2 m* Upprepa * * hela varvet runt. Om du får en eller två m över på varvet, hoppa över dem.

v. 14 - 16 Virka st i alla m varvet runt.

v. 17 Hoppa över 1 m * virka 3 st tillsammans, hoppa över 2 m* Upprepa * * hela varvet runt. Om du får en eller två m över på varvet, hoppa över dem.

v. 18 - 19 Virka st i alla m varvet runt.

Nu är det dags att mäta om ditt fodral är tillräckligt långt för din telefon. jag har gjort det här fodralet så att det ligger kant i kant med telefonens överkant. om du inte är nöjd med höjden, virka yttligare ett varv med st. 
v. 20 virka fm i alla m varvet runt.

v. 21 *virka 5 st tillsammans, hoppa över 1 m* Upprepa * * nänstan hela varvet ut. lämna 2-4 m i slutet av varvet att jämna till kanten med. Jag har gjort 1 fm 2 m från de 5 st och 1 sm 1 m från fm.

Fäst alla trådar! Nu är det dags att trä i ett sidenband. Det gör du i varvet med stoplar under volangen. Tänk på att ha rosetten på den finaste sidan av fodralet.



2 kommentarer: