Gratis mönster till virkad rosett

Är du sugen på ett virkprojekt som är både enkelt och roligt? Virka dina egna rosetter i alla möjliga färger och storlekar! Jag tänker dela med mig av mönster och instruktionsbilder till en rosett som är 5 cm hög och 9cm bred, en perfekt accessoar till ditt hår!


Jag har använt virknål nr. 2,5 och garnen SAFRAN och TILDA. Den vita rosetten är gjord i Safran och den rosa och den gröna är gjorda i Tilda Båda är bomullsgarn och därför väldigt enkla att virka med.

 Lägg up 14 lm.

Sätt ner nålen i den andra m från nålen. Virka fm varvet ut.

*Vänd på arbetet och virka fm i varje maska* Upprepa * * tills du är nöjd med längden.


Jag valde att göra längden 18 cm (tänk på att den ska vikas också, så bredden blir 9 cm)

Vik arbetet på hälften och virka ihop det med hjälp av fm. Du kan använda tråden som du hade till den sista fm du virkade innan. När du är färdig med längden behöver du alltså inte klippa av tråden, utan använd den för att fästa kanterna tillsammans.



Tänk på att lägga den fästa delen i mitten, då syns den inte sen.

Håll ihop rosetten med fingrarna tills du är nöjd med dess form.

Använd superlim för att göra formen lite mer stadig. Nu virar du garn runt delen där du har superlim och knyter ihop garnändarna på baksidan av rosetten.


Antingen kan du fästa ditt spänne med superlim eller bara trä in det under det virade garnet om du vill kunna ha rosetten till annat än hårspänne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar